Medlemmer

Medlemmer optages efter en særdeles vanskelig test og egnethedsvurdering, som sikrer, at alle medlemmer har et endog meget højt dannelsesniveau i fodboldmæssig henseende.

En bestået test giver medlemmet ret til at stille sit eget verdenshold af de bedste fodboldspillere, som den pågældende har set på TV eller in natura, og til ved besvarelse af ”de 13 rigtige” at fremvise sin fodboldprofil.


loungen har medlemmerne ubegrænset adgang og fri bar – navnlig når præsidenten er til stede. Her gives der medlemmerne mulighed for at øse af loungens næsten uudtømmelige kilder af fodboldlitteratur og nyde kultiveret samvær med loungens øvrige medlemmer. Medlemmerne har endvidere mulighed for at præge loungen blandt andet ved at bidrage til loungens ganske betydelige samling af billeder, tegninger og udklip med fodboldanekdoter.

Medlemmerne kan endelig deltage i den årlige revanchekamp : Danmark – Brasilien, der afvikles på Skæring Stadions baner i nationaldragterne, og som ender uafgjort efter præsidentens bestemmelse.


Der gives medlemmerne et livslangt medlemskab af loungen under forudsætning af, at det enkelte medlem vedligeholder og udbygger sit fodboldkendskab.

Rasmus Bruun

(fra de tidlige 80´ere kendt på Fyn som en af micromestrene) har haft en stor fodboldkarriere - navnlig i ungdomsårene – i Højby, Fraugde og B 1913. Spidskompetencerne er god teknik med et meget veludviklet venstreben, spilforståelse og målfarlighed. Har ved enkelte lejligheder brilleret som målmand med straffesparkredninger i vigtige pokalkampe. Blev dog sat lidt tilbage i sin udvikling i nogle år, da præsidenten var hans træner. Som spiller kan Rasmus minde en del om den tidligere Real Madrid-spiller Redondo, som naturligvis også figurerer på hans verdenshold. Har deltaget i ekskursioner til Bochum og Craven Cottage. Erhvervsmæssigt har Rasmus taget medlemskabet af VIP-LOUNGE meget bogstaveligt.

Nikolaj Thorenfeldt

- har haft en forholdsvis kort, men intens aktiv karriere og har som ungdoms-spiller i Højby sat sit aftryk med nogle spektakulære mål. Ligesom Jan Mølby var Nikolaj som spiller lidt af en bevægelsesøkonom, der gik og snusede efter en langskudsmulighed. Har været inkarneret Manchester United fan siden barndommen (med en særlig svaghed for Eric Cantona) og er loungens store fodboldteoretiker med et intimt kendskab navnlig til engelsk fodbold. Har dog et meget anstrengt forhold specielt til klubber som Liverpool og Arsenal. Nikolaj har i en årrække været medlem af favoritklubbens fanklub og deltaget i dennes konkurrencer med stor succes. (Fungerer som TV-teknisk sagkyndig i loungen).

Niels V. Næser

- er loungens yngste medlem og blev på grund af sin unge alder optaget på dispensation efter en bemærkelsesværdig god besvarelse af testen krydret med nationalt sindelag. I drengeårene en robust forsvarsspiller i Horsens og er meget ofte set på Horsens Stadion bag målet ved Langmarksvej. Går vist ikke af vejen for et ”Dong-arrangement”. Har som lille dreng også på Århus Stadion vakt opmærksomhed med ikke særlig konstruktive tilråb til dommeren. Sammen med medlem nr. 5 har Niels ind imellem dristet sig til at stille drilske spørgsmål til præsidenten som modspil til den svære test.

Erik V. Næser

– har fra loungens stiftelse været et meget flittigt og entusiastisk medlem. Talrige mails med spørgsmål og vedhæftede filer har sat præsidenten på hårde prøver, hvilket på den anden side har medvirket til at sikre det høje, faglige niveau i loungen. Erik har et yderst solidt kendskab til engelsk fodbold helt tilbage fra 1960-erne takket være rigtig mange timer i godt selskab med DR 1s ”sportslørdag”. Har en forkærlighed for spillets hårde drenge så som Stiles, Bremner og ikke mindst Peter Storey (5 frispark på 20 yards). Ud over lægegerningen kaster Erik sig jævnligt over læserbrevsskriverier i Horsens Folkeblad, og ingen i Horsens og omegn kan føle sig sikker. Navnlig har det nye stadionbyggeri påkaldt sig Eriks vrede. Har bidraget til loungens bibliotek med betydningsfulde værker som ”Skyd, Pauli” og ”Fodbold er ikke for de stumme”.

Signe Astrid Bruun

– færdes af gode grunde hjemmevant i loungen, som hun har et intimt kendskab til. Derfor fungerer Signe som loungens ”executive cleaning manager” med ansvar for nænsom støv-sugning med behørig hensyntagen til loungens rariteter. Fik ikke fodboldgenerne fra den mødrene side, men blev efter et mildt, familiært pres og en flittig indsats på banen en yderst habil spiller for HEI med speciale i gode afleveringer og sjældne, men afgørende mål. For Signe er det sociale aspekt i fodbolden mindst lige så vigtigt som pokaler med store ører. Har deltaget med stor entusiasme i omtrent samtlige loungens studieture og stadionbesøg i udlandet. På verdensholdet har Signe foretrukket spillere som Sofie Buhrkall og Tommy Bechmann i skarp konkurrence med Torres og Drogba, og er en af de få, der både har bestået testen med udmærkelse og diplomprøven i 4–4–2 systemet.

Thor Bendsen

 har en forkærlighed for fodboldhold i stribede trøjer. Således er favoritholdene i Danmark og England henholdsvis Aab og Newcastle. Thors verdenshold, der blev overleveret til loungens ledelse med fotos, har et latinsk anstrøg med en meget boldsikker midtbane med navne som Ronaldinho, Kaka, Gerard og ikke mindst Xavi. Er for tiden udstationeret i Argentina, hvor han med vennen Malthe viderebringer dansk fodboldkultur med tilhørende træningsøvelser til gadens børn i Buenos Aires i Mellemfolkeligt Samvirke-regi. I en utrættelig søgen efter indtryk og facts har de foretaget indtil flere stadionbesøg – blandt andet klubkamp med Boca Juniors og landskamp med Argentina. Thors favoritmål scoret med egne fødder (hælen) er et af de meget sjældne og spektakulære.

Michael Lindberg

– selv om Michael af ydre ligner Zlatan Ibrahimovic betænkeligt meget, kommer yndlingsspilleren fra Tjekkiet og hedder Jan Koller. En overgang rejste Michael ingen steder uden at medbringe et vellignende foto (dog ikke i legemsstørrelse) af denne besynderlige spiller, der gør livet usikkert for med- og modspillere i bundesligaen. Jon Dal Thomassen står dog også Michaels hjerte nær – både med hensyn til udseende og målfarlighed. Den danske favoritklub er uden for
enhver diskussion AGF, og af samme grund er han fast gæst på Århus Stadion hver 14. dag, når de hvide løber på banen til nye prøvelser. Sværger til 4-3-3 systemet. Favoritmålet blev lavet i samarbejde med medlem nr. 6.

Camilla Buhrkall

– har gennemgået en grundig fodbolduddannelse i hjemmet i Studstrup og i loungen, på HEIs baner og ved deltagelse i loungens dannelsesrejser til London, Bochum, Hamburg, München, Madrid og Berlin. Har ligesom medlem nr. 4, 9 og 10 bestået loungens diplomprøve i 4-4-2 systemet. Kendt i Århus og omegn som en meget nærkampsstærk forsvarsspiller med målnæse. Trods sin unge alder ligger favoritkampen helt tilbage i 1998. Til præsidentens store glæde og overraskelse har Camilla på sit verdenshold den berømte Bayern-akse fra 1970-erne: Maier, Beckenbauer og Müller samt ikke mindst Pelé.

Sofie Buhrkall

– ligner ikke Obelix ret meget, men deler skæbne med den kendte tegneseriefigur.
Hun faldt også i gryden som barn. Det var fodboldgryden, hvor hun åbenbart lå temmelig længe, når man ser på hendes færdigheder på banen. Har gennemgået den samme solide grunduddannelse som medlem nr. 4 og 8. På Sofies verdenshold er spydspidserne Pelé og Elkjær med Messi og Ronaldinho på hver sin fløj. Et udtryk for Sofies meget offensive indstilling – og så ligner hun Elkjær en hel del med hensyn til målfarlighed og temperament. Er for tiden udlånt til en klub i den nordlige del af London, hvor Sofie stifter bekendtskab med håndfaste, engelske forsvarsspillere. Har i den anledning modtaget et af loungens rejselegater i 2007.

– er præsidentens faste tennis- og badmintonmakker, tidligere trænerkollega og endvidere rådgiver i alle byggefaglige anliggender og øvrige praktiske gøremål. Morten har - med bistand af fruen - været primus motor ved stort set alle loungens arrangementer i udlandet og medvirket til, at disse er afviklet på en sober og værdig måde og med fuldt udbytte for deltagerne. Har derudover arrangeret studieturen: Arv og miljø, hvor et bredt udsnit af loungens medlemmer fik lejlighed til at opleve diverse stadions samt badminton- og tennisbaner på Mortens hjemegn. Morten var en løbestærk højre wing, der huserede på mange sidelinier i den østlige del af Vendsyssel, men også var temmelig målfarlig – også foran eget mål. Loungen prydes af et gulnet fotografi af det drengehold, der med Mortens deltagelse blev kredsvinder i 1971. Favoritklubberne er Liverpool og Real Madrid.

Preben Bagger

– er som pensioneret dommer et af loungens ældre medlemmer, hvilket hans favoritsystem også bærer præg af. Her opereres nemlig med centerhalf, halfbacks, centerforward, innerwings og yderwings. Har overværet en landskamp i Idrætsparken i 1967, hvor Danmark slog Holland med 3-2 med en vis Johan Cruyff var med på udeholdet. Den senere verdensstjerne har dog ikke fundet nåde for Prebens øjne og er ikke på hans verdenshold, hvor til gengæld Harald Nielsen, Puskas og Gento er med som offensive kræfter. Preben har været klubkammerat med Søren Busk i Glostrup IC og har for denne klub scoret på et lob over en kvart banelængde – svarende til en halv Alonso. Har i forbindelse med optagelsen overværet en af de mindst spændende kampe i loungens historie: Schweiz – Ukraine ved VM i 2006. Bestod testen med topkarakter

Torben Kildemoes

– blev for nylig ligeledes dommer emeritus, hvilket giver Torben mulighed for på fuld tid at koncentrere sig om anliggender med hensyn til kultur, historie og fodbold. Besvarel-sen af testen er ligesom nr. 11 helt i top med mange smukke detaljer. Såsom yndlingsspeakeren fra udlandet – Rudi Michel – der udtalte: ”Uwe schiesst, und Uwe kann schiessen”. Favoritdommeren er Agnolin, der i serie A rykkede Preben Elkjær i ørerne, når han blev for fræk. Trods mange år på Fyn er Torben af hjertet AB´er og har set helten Knud Lundberg live. Stod som aktiv lidt uretfærdigt i skyggen af spillere som Kresten Bjerre og Erik Sandvad. Torbens bedste mål står tilsyneladende helt klart i erindringen, selv om det  blev scoret i 1967 for Statsfængslet Nr. Snede, hvor Torben dog ikke var indsat, men ansat som sommerferievolontør. Det var et formidabelt langskud med – som anført i besvarelsen - en fodbold af mærket ”Gul Super Select”.

Casper H. Nielsen

- er tildelt medlemsnummer nr. 13, idet han og familien har givet deres hjerteblod til de blå fra Odense. Som aktiv var Casper stjernespiller uden svage sider (fortæller han selv). Det kan til dels bekræftes af enkelte holdkammerater, som endnu er i live. Er i øvrigt far til endnu en af ”micromestrene” og har ligesom præsidenten kørt mange tusinde km med poderne.
Besvarelsen af testen er taget meget seriøst og er helt i top. Beskrivelsen af Allan Simonsens straf-fesparkmål på Wembley er ikke set bedre: ”Bolden trilles langsomt ind, efter at Shilton har lagt sig i den anden side”. Det har været svært for Casper at udvælge det bedste mål blandt de mange, han har scoret. Valget faldt på et mål scoret i Luxembourg for Union Sportif i juni 1981. Ifølge beskrivelsen er det lige en tand bedre end det, som Pelé scorede efter en brysttæmning i den indledende runde ved VM i 1970. Verdensholdet stiller op i 4-2-4 med Billy Bremner og Michael Laudrup på midtbanen

Lars Dam

– er en af Jellings store sønner. Har i en længere årrække været medarrangør af Jelling Musikfestival og i næsten lige så lang tid vogtet målet for Jellings 1. hold. Det blev vist til flere afskedskampe og næsten lige så mange comebacks. Lars spillede sin – foreløbig – sidste kamp i en relativ høj alder og kan derfor med rette kaldes ”Jellings Dino Zoff”. Som målmandstype minder Lars nok mere om en mindst lige så berømt dansk landsholdsmålmand. Lars har været meget grundig ved besvarelsen af testen, der nåede frem efter cirka et års overvejelser. Den ligger på et højt niveau med mange glimrende svar og nogle charmerende særstandpunkter, der viste stor fodboldviden. Lars husker - som en af få – straffesparket, der ikke blev dømt, mod Allan Simonsen i Portugal og Per Røntveds fortræffelige højrehånds hook efter den portugisiske scoring til resultatet 1 – 0. Har som en af de få i Vejle-området ikke været oppe at slås med Brian S. Nielsen i dennes unge og lidt vilde dage

Lars Krunderup

– udnævnelsen til dommer skete lidt senere end nødvendigt, idet Lars af hensyn til medansøgerne meget sportsligt undlod at nævne, at han havde befundet sig på Nya Ullevi den 26. juni 1992 (!) Fra en god position bag det ene mål kunne han således vurdere, om Vilfort havde armen på bolden inden den lykkelige scoring til slutresultatet 2 – 0 over Tyskland i EM-finalen. Besvarelsen af testen gav et meget sikkert grundlag for at anse Lars for særdeles velegnet til optagelse i loungen. Ved optagelsen har det ikke på nogen måde spillet ind, at Lars´ hustru er en fremragende håndbold- og fodboldspiller. Besvarelsen var krydret med anekdoter, som end ikke præsidenten var bekendt med. Blandt andet om Pelés far, der en gang udtalte: ”Mit bedste mål var en et-to kombination med Celeste – vi kaldte ham Edson”. Lars stiller et verdenshold i en meget offensiv formation, som vidner om et – skal vi kalde det – sværmerisk forhold til fodboldspillet. De 13 rigtige indeholdt en bevægende beretning om Lars´ bedste mål, som var en halvflugter i det ene målhjørne ramt klokkerent med vristen uden chance for målmanden.

Malthe Muurholm Dahl

– optaget i loungen 2008

Allerede før optagelsen har Malthe indskrevet sig i loungens historie sammen med medlem nr. 6 (Thor) med kreationen af julekalenderen med "All-lefties", som blev sendt fra Buenos Aires i slutningen af 2007. Under et 6 måneder langt ophold i Argentina for Mellemfolkeligt Samvirke har Malthe og Thor haft lejlighed til at studere elitefodbold i form af landskampe (Argentina - Bolivia) og klubfodbold (Boca Juniors) og desuden ydet en stor indsats for børn og unge i de mere triste kvarterer i Buenos Aires. Malthe er på det nærmeste født og opvokset på Århus Stadion og har derfor et nært forhold til AGF. Blandt andet sammen med familien har Malthe fulgt favoritklubberne Liverpool (på Camp Nou), Wolfsburg og Chievo live. Malthe har demonstreret et meget stort kendskab til vigtige, fodboldhistoriske begivenheder og har i øvrigt haft en træner, som har spillet mod Pele´ og Beckenbauer. Det bedste mål har han scoret mod Lystrup efter en længere dribletur. Med sin meget præcise beskrivelse af straffesparket skulle man tro, at Malthe og ikke A. Simonsen scorede på Shilton i 1983 på Wembley. Både "De 13 rigtige" og "testen" er besvaret aldeles overbevisende, og Malthe er derfor i juni 2008 optaget som fuldgyldigt medlem af Viplounge.

Content for id "wrap" Goes Here

Hans Engberg

Det er en kendt skrøne i fodboldverdenen, at man helst skal være lidt skør for at være en god målmand. Som tidligere Brøndby-spiller er Hans et skoleeksempel på, at påstanden ikke er uden undtagelser, idet han med et højt juridisk niveau og stor integritet er garant for en ordentlig retspleje i Danmark og samtidig er fodboldekspert par excellence. Derimod passer tesen noget bedre på en af Hans´ efterfølgere på målmandsposten i klubben på vestegnen.

Besvarelsen af testen og de 13 rigtige har været af en sådan karat, at selv de mest hvide blandt loungens medlemmer uden betænkeligheder har støttet optagelsen af Hans - dog under den udtrykkelige forudsætning, at Hans´ donation (et smukt Brøndby-halstørklæde) placeres meget diskret i klublokalet.

Det har glædet loungens ældre medlemmer, at Günther Netzer har fundet sin naturlige plads på Hans´ verdenshold og er kåret som den bedste udenlandske fodboldkommentator.

Hans giver en meget overbevisende forklaring på, at Kim V. ikke berørte bolden med hånd eller arm før den lykkelige scoring i 1992 - støttet på TV-kameraoptagelser fra en position bag det tyske mål, hvor medlem nr. 15 i øvrigt befandt sig.

Uden at det er kommet til den brede offentligheds kendskab, er det - trods sin placering på banen - lykkedes for Hans at score et mål i den rigtige ende - på straffespark. Dette enlige mål må herefter karakteriseres som det bedste. Hændelsen skulle have fundet sted på Fyn i 2007.

John Iversen

Ligesom præsidenten er John i 1950´erne og 1960´erne vokset op i kvarteret omkring Vorrevangsskolen, hvor de begge startede i 1. klasse i 1958. Med en frisk pionerånd blev der på skolen skabt en naturlig og håndfast disciplin - understøttet af 1. svedere, 2. syngende lussinger og 3. brug af spanskrør. For drengenes vedkommende var der ved mindre alvorlige forseelser som regel valgfrihed mellem punkt 1 og punkt 2 (udført med kraft og akkuratesse af bl. a. håndboldlandsholdsspiller Bent Jørgensen, Skovbakken).

John driver nu en større virksomhed med eksport af autoreservedele - en branche som en tidligere landstræner forlod efter nogle år på et lager, hvor han i hvert fald ikke lærte at tale engelsk!

Muligvis inspireret af ovennævnte, meget afholdte lærer og gårdvagt kastede John sin kærlighed på håndboldsporten. Ældre folk på egnen kan berette om en kontant bagspiller med en betydelig - skal vi kalde det - fysisk udstråling.

Ikke desto mindre har John i sin ordknappe besvarelse af testen røbet et overraskende og imponerende kendskab til fodboldverdenen. John må have glædet sine mange tyske kunder med sit særstandpunkt vedrørende en afgørende episode under EM-finalen i Göteborg 11 minutter før tid. Ved besvarelsen af spørgsmål 7 a må John i skyndingen have forvekslet to meget små, danske straffesparkskytter i en ellers meget sikker besvarelse.

Johns verdenshold stiller op i en interessant 2 - 5 - 3 opstilling.

Martin Møller-Heuer

Ligesom loungens øvrige jurister er Martin fra den allerøverste skuffe. Besvarelsen viser, at dette også er tilfældet i henseende til det fodboldmæssige dannelsesniveau. Den bærer præg af en meget omfattende viden med blik for detaljen, kærlighed til spillet og en charmerende argumentationsteknik. Svaret på spørgsmål 3 d vil komme til at indgå i den uofficielle facitliste til testen.

Martins verdenshold, der prydes af 4 danske spillere sammen med Brasiliens midtbane fra VM i 82 og Barcelonas angrebskæde fra primo 90´erne, vidner om, at skønheden prioriteres højere end kynismen - ligesom i VM-finalen i 1970. Alle forsvarsspillere er - bortset fra målmanden - verdensberømte liberoer. Spillesystemet er 3 - 4 - 3.

Martin er enig med hele det tyske folk i, at Geoff Hursts 2. mål i VM-finalen 1966 ikke burde være godkendt. Derimod er han uenig med samme folkeslag i, at folkehelten Vilfort skulle have besudlet hele sin noble karriere med hands i forbindelse med scoringen til 2 - 0 i 1992. Som Martin udtrykker det: Nej, så sikkert som amen i kirken".

Martins hidtil bedste mål er scoret på et langskud, hvor bolden klinede sig ind i målets øverste højre kryds. Karrierens flotteste mål er næppe scoret endnu, da Martin stadig er aktiv.

Som det fremgår, er der et meget sikkert grundlag for at anse Martin for særdeles velegnet til optagelse i VIP-lounge.

Bruno Kjær

Brunos ansøgning om optagelse i loungen forelå allerede i december 2010 – efter grundige studier. Ved skæbnens ugunst måtte optagelsesprøven ved loungens jubilæum i april 2011 udsættes til september samme år.
Her blev overlæreren fra Aarhus til gengæld udsat for en god, gammeldags overhøring med 4 censorer. Efter godt 1½ times forsvarshandling steg den hvide røg til vejrs, og Bruno blev med akklamation optaget som medlem nr. 20.
Bruno har stor forkærlighed for britisk fodbold, hvilket hans verdenshold bærer præg af. Ikke kun tekniske vidundere eller retlinede gentlemen, men også Nobby Stiles har fundet plads på midtbanen som brutal balancespiller. Eusebio og Puskas er med i forreste række.
I 60-erne slog Bruno sine folder i den hæderkronede arbejderklub AIA (den gang på Åhavevej). Som god århusianer bærer Bruno den hvide mands byrde og følger den lokale gymnastikforening, AGF, men har Vejle som dansk favoritklub.

Anders Deleo Bruun

Præsidentens yngste søn, Anders, er nok ikke den, der har tilbragt mest tid foran TV for at se fodbold, men er til gengæld en ekvilibrist ved computertasterne (Deleo) og har et velvoksent netværk, som uden tvivl er kommet ham til gode ved besvarelsen af testen, som er af høj klasse. Dertil kommer en veludviklet humoristisk sans, der har gjort hans besvarelse af testen til den i særklasse mest morsomme.
Anders noterer sig blandt andet, at Pele’ er født samme år som Bruce Lee, og at Bakero er gået til bekendelse om svinestregen mod Danmark i 1993. Den svigefulde græske dommers navn er også med. Som den eneste har Anders en tilbundsgående viden om den navnkundige, danske fodbolddommer Ove Hust, herunder hans erhverv og episoden, der gjorde ham umulig på Aarhus Stadion.
Anders husker tydeligt EM i 1972 (9 år før hans fødsel i Odense) og har af sentimentale grunde OB som dansk favorithold, men har stor medfølelse med AGF-fans. Forskellen mellem kick and rush og push and run bliver også påpeget i besvarelsen.
Anders’ bedste mål er scoret på politiskolen ved brug af husmandsfinten, som han lærte på fodboldskolen på Fyn sammen med Nikolaj først i 90-erne.

Rasmus Damm

Der var meget store forventninger til Rasmus’ besvarelse af testen, der var til bedømmelse i foråret 2012. Ikke nok var Rasmus regerende verdensmester i landbrugsspillet Agricola efter i slutkampen at have slået tyskeren Bastian Winkelhaus ved at sætte en afgørende pløjning ind i kampens sidste sekunder. Han var også kendt som quizmester med et højt ratingtal i både jura og skak. Der var derfor udpeget to officielle opponenter, som begge var erfarne byretsdommere.
Ved forsvarshandlingen var nerverne på højkant, da aspiranten måtte forsøge at genkalde sig stillingen i VM-semifinalen i Sevilla i 1982, da en af fodboldhistoriens værste og skandaløst ustraffede svinestreger fandt sted. Men alt endte lykkeligt. Aspiranten viste med en af opponenternes ord en næsten skræmmende saglighed. Fairplay spørgsmålet blev besvaret med en episode på Vejle Stadion for en del år siden, hvor en VB’er kom til at begå frispark på en modstander, men lod sig udskifte for at følge den skadede modstander på sygehuset.
I flere generationer har familien Damm fulgt den hæderkronede favoritklub, hvis hjemmebane ligger ved broen, hvor bøgen elsker at springe ud.
Da testen blev bedømt, var den store, brasilianske spiller dr. Socrates netop afgået ved døden. Socrates, der var på højde med Rasmus, fik derfor plads som ”æres 12. mand” på Rasmus’ verdenshold.
Besvarelsen vidner om et endog meget højt dannelsesniveau, som gør aspiranten særdeles velkvalificeret til optagelse med prædikatet ”laudabilis præ ceteris”.

Bjørn

Gennem de seneste år har besvarelserne ved optagelsesprøven til medlemskab af loungen nærmest fået karakter af afhandlinger. Bjørns besvarelse er ingen undtagelse. Det er et digert værk, hvor der både er kælet for detaljen og de store linjer i fodboldens verden. Bjørn har også været omkring ”Oxford Dictionary” for at finde den helt præcise beskrivelse af en targetman. Jurastudierne må nødvendigvis være stillet på standby i nogen tid før afleveringen og den senere forsvarshandling i påsken 2014. Senere har Bjørn dog fået en smuk kandidateksamen.

Besvarelsen viser en ægte kærlighed til spillet, men også for det sociale uden om. Bjørn har en uforklarlig passion for QPR (nu kaldet Queens Park Strangers – på grund af de mange nye spillere), der kan henføres til en ganske særlig oplevelse på Loftus Road længe efter, at Stan Bowles havde lagt støvlerne på hylden.

Bjørns verdenshold er latinsk inspireret med påfaldende mange spillere, der har repræsenteret Juventus. Bjørn elsker bare italiensk fodbold (og vin), lige som Asker Hedegaard Boye, der holdt foredrag om emnet ved loungens 5 års jubilæum. Efter mange psykologiske overvejelser om bænkens sammensætning er der her blevet plads til ”atomloppen” Messi, men ikke Stoichkov. Sammensætningen af holdet er sket efter seriøse, taktiske overvejelser blandt andet af mulighederne for at skifte system undervejs fra det valgte udgangspunkt 3-5-2.

Bjørn konstaterer med rette, at en klubdragt kan være smuk på banen, men skrækkelig udenfor. Ajax’ rødhvide dragt fremhæves som smuk og karakteristisk, men også Fiorentinas lilla farve er blandt de foretrukne, ud over Brasilien og Italiens klassiske landsholdsoutfit.

Selv om Bjørn har sjællandske rødder, har han til en vis grad jyske fødder, idet den danske favoritklub er AGF. Der har dog været visse sproglige vanskeligheder med at tyde tilhængernes til tider mærkværdige tilråb. Besvarelsen er spækket med interessante anekdoter blandt andet om ”salatbladet” – målmanden der i 1998 reddede David Battys straffespark med grumme konsekvenser for England.

I ungdomstiden som central, defensiv midtbanespiller var Bjørn kendt for få ,men smukke mål. Bjørn husker meget tydeligt, hvordan tiden stod stille, da en følt venstre inderside sendte bolden op i det lange målhjørne. Selv om det blev en lang fredag med krakilske opponenter, endte forsvarshandlingen i fryd og gammen. Efter en afsluttende overhøring om de bedste liberoer, fodboldverdenen har set, steg den hvide røg til vejrs, og Bjørn blev hyldet med et stensikkert medlemskab af højeste karat.

Michael Lynge


Michael Lynge Jensen er et meget velanskrevet medlem af den danske dommerstand. Der blev derfor sammensat et hold af ikke mindre end 4 officielle opponenter blandt kollegerne, som alle gerne ville se aspirantens fodboldmæssige kundskaber og dannelsesniveau efter i sømmene. Michael klarede sig sikkert gennem optagelsesprøvens almindelige del, som består af 10 spørgsmål med underpunkter, hvor svarene skal sidde i rygmarven på aspiranten. Michael demonstrerede en bemærkelsesværdig specialviden om den herostratisk berømte – og ganske udmærkede – fodbolddommer Ove Hust. Michael har tillige været dybt nede i værktøjskassen for at beskrive indledningen til Danmarks Spanienskompleks, idet han som en af de meget få havde udvisningen af den catalanske målmand Zubizarreta med. Som en meget typisk targetman pegede Michael på en af fortidens helte fra Everton, Bob Latchford. Michael tog stående tælling angående stavningen af det borgerlige fornavn på historiens bedste spiller, men rystede et øjebliks usikkerhed af sig med stor elegance.

Som påpeget af en af opponenterne er de ”13 rigtige” den egentlige manddomsprøve og kan med rette betegnes som testens specielle del. Her overraskede – og glædede – Michael alle med både Tigana og Eder (Brasilien) på sit verdenshold, hvor Pelé, Maradona og Cruyff glimrede ved deres fravær. Der blev argumenteret med hjertet ved motiveringen af dette valg, og den strålende kamp ved VM i 1982 mellem Brasilien og Sovjetunionen blev fremhævet som den bedste landskamp nogensinde. Michael havde valgt en tysker som det bedste eksempel på fair play (Klose) og en anden tysker (Schumacher) som et grelt eksempel på det modsatte. En meget forskellig tilgang til fodbold. Som et gådefuldt kuriosum kom det frem, at Michaels danske favoritklub er Østbirk IF, hvilket han står alene med blandt loungens medlemmer.

Efter 1½ times prøvelser for aspiranten på Hotel Comwell tegnede der sig et fuldstændig klart billede af, at Michael til fulde levede op til de meget strenge krav, der må stilles for at opnå medlemskab af loungen. Michaels meget sikre og udførlige besvarelse efterlod ingen tvivl hos nogen af opponenterne om, at der var et særdeles sikkert grundlag for at optage Michael med akklamation, og at Michael ville blive et værdigt og skattet medlem af loungen

Jørgen Vangsgaard Hansen

Indtil sin pensionering for få år siden var Jørgen et skattet medlem af den danske
advokatstand. Anmodningen om optagelse i loungen med testen og de 13 rigtige
var da også præget af en præcision og akkuratesse på niveau med en prøvevotering
i Højesteret. For at afskære enhver mistanke om nepotisme, forskelsbehandling eller inhabilitet var der udpeget intet mindre end tre opponenter, som alle hørte til de mest garvede og vidende medlemmer af loungen (medlem nr. 9, 14 og 22).

Til belysning dels af Englands tvivlsomme scoring til 3-2 i VM finalen i 1966, dels til afklaring af detailspørgsmål om brasiliansk fodbold var der tilvejebragt litteratur i form af Geoff Hursts erindringer og “Livro-Jogo das Copas Globo Esporte”.

Aspirantens skriftlige besvarelse havde nærmest karakter af en afhandling, og både
prøvens almindelige og specielle del blev klaret med bravour. Alle udfald fra de tre
opponenter blev pareret med en sjælden grad af saglighed, der vidnede om et langt
og godt liv i fodboldens verden. Jørgen afslørede et indgående kendskab blandt andet til targetmens og liberoers rolle og brillerede med glimrende eksempler på historiens ypperste på disse positioner.

Den bedste udenlandske kommentator var efter Jørgens mening norske Bjørge
Lillelien, og jubelen ville ingen ende tage, da lydsiden fra Norges sejr på 2-1 over
England i 1981 blev afspillet. Norge blev af Bjørge udråbt til verdens bedste, men
mere jordbundne iagttagere mente dog, at norsk fodbold var bedst på tekst-TV.

Som et kuriosum fremviste medlem nr. 22 en genstand, der umiddelbart pegede i
retning af et instrument til en underlivsoperation. Til alles overraskelse viste det sig at være et arvestykke, der i tidernes morgen blev brugt til at montere og fastgøre snøren på en læderfodbold.

Den mest fatale dommerbrøler blev efter Jørgens opfattelse begået i landskampen
den 13. januar 2022 mellem Mali og Tunesien, hvor dommertrioen virkelig havde en sort dag, idet man ikke kunne få fløjtet kampen af.

Efter godt tre timers forløb var prøven overstået. Der var ingen egentlig votering,
da det stod lysende klart for alle, at Jørgen var særdeles velegnet til optagelse i
loungen.

Det nye medlem har hvidt og blåt blod i årerne og bor i brændpunktet mellem Ceres Park og AGFs smukke anlæg i Fredensvang.